The Wall Street Journal meldt dat Google in januari aan een select aantal mensen een settopbox heeft gedemonstreerd. Het zou dit op de Consumer Electronics Show in Las Vegs hebben gedaan.

De box zou meer lijken op Apple TV dan de huidige Google TV-apparate, draaide op Android en had ondersteuning voor videogesprekken via Hangouts. Daarnaast zou de box een bewegingssensor bevatten.

Het apparaat zou gedemonstreerd zijn door niemand minder dan Andy Rubin, die eerder senior vice president of mobile and digital content was bij Google en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Android, maar nu aan ‘andere projecten’ werkt.

Het is onbekend of de settopbox nog steeds in ontwikkeling is of dat het project is stopgezet. Het eigenlijke plan zou volgens The Wall Street Journal zijn om de box op Google I/O in mei te lanceren, maar dat is dus niet gebeurd.

Eerder deden overigens al geruchten de ronde dat Google steun zoekt voor een tv-dienst via internet. Daarnaast is het Android@Home-team van Google, dat de geflopte Nexus Q-mediaspeler heeft gemaakt, al enige tijd erg stil, dus is het niet ondenkbaar dat dat team bezig is met de ontwikkeling van zo’n settopbox.