Google komt volgend jaar met een Nexus settopbox. De settopbox gaat beschikken over een camera voor video-gesprekken en zal over verschillende diensten voor het streamen van video beschikken. Nexus TV wordt bestuurd door een telefoon of tablet.

In december 2011 gaf Eric Schmidt van Google aan dat in de zomer van 2012 de helft van de televisies in de winkel zouden beschikken over Google TV. Inmiddels is het ruim een jaar later en blijkt deze voorspelling niet uitgekomen te zijn.

Toch geeft Google de televisie aspiraties niet op. Met de Chromecast maakt Google al een stap in de goede richting. Ook gaf het bedrijf aan in de toekomst een update uit te gaan brengen om Google TV naar de Chromecast te brengen. Bovendien zijn er plannen om Google TV om te dopen naar Android TV.

Los van de update die gepland staat voor de Chromecast wil Google toch nog een poging wagen om een dominante macht te worden in de woonkamer. Dit gaat het bedrijf volgens geruchten van ‘mensen die het apparaat hebben gezien of erover hebben gehoord van betrouwbare bronnen’ doen door middel van een nieuwe settopbox genaamd de ‘Nexus TV’.

De Nexus TV moet een settopbox worden die door middel van een telefoon of tablet kan worden bestuurd. De box zal beschikken over een camera voor videogesprekken en er zullen verschillende videostream diensten beschikbaar komen.

Ook wordt duidelijk dat de Nexus TV een sterke focus op het spelen van spellen zal hebben. Het systeem zal de mogelijkheid hebben om Android-spellen te spelen. De spellen zullen kunnen worden bestuurd aan de hand van een touchscreen controller. Deze wordt mogelijk standaard meegeleverd. Dat Google een poging zou wagen om de concurrentie aan te gaan met Xbox en PlayStation werd al eerder voorspeld door EA CEO Andrew Wilson.

Volgens de geruchten zal de Nexus TV in de eerste helft van 2014 uitkomen. De bron geeft ook aan dat de Nexus TV agressief geprijsd zal zijn.