1 min

Asus brengt met de PadFone een totaal nieuw concept op de markt. De PadFone is een combinatie waarbij de telefoon achterin de tablet geschoven kan worden om op die manier als tablet te dienen. Asus laat een eerste model hiervan zien op de Computex in Taiwan.

Wanneer de smartphone in de tablet wordt geschoven zal deze worden omgetoverd in een tablet. De telefoon past in een kleine ruimte op de achterzijde van de tablet en zal niet meer zichtbaar zijn wanneer de afsluitingsklep word gesloten. Het "docken" van de telefoon in de tablet is vergelijkbaar met het vastklikken van een accu in een laptop. Asus kondigde de PadFone aan op de Computex-beurs in Taiwan.

Volgens de geruchten zouden zowel de telefoon als de tablet gaan draaien op Icecream Sandwich. Van deze nieuwe versie van Android is echter nog geen lanceerdatum bekend. Volgens Asus is er onder de gebruikers een grote behoefte aan een apparaat waarbij er een keuze is op welk schermformaat men werkt. Iets wat bij de PadFone een piece of cake zal worden. Daarnaast word er natuurlijk handig gebruik gemaakt van het overzetten van data en verschillende simkaarten. Hiervoor zal enkel de telefoon in de tablet hoeven te worden geklikt. Verdere informatie is nog niet bekend.