Google en Microsoft zijn overeengekomen dat Google tot en met 31 december Exchange Activesync blijft aanbieden voor de Google Agenda (Calender) en Contacten (Contacts). Google zou eigenlijk de ondersteuning al in januari van dit jaar schrappen maar omdat Windows Phone-gebruikers daarvan de dupe zouden worden besloot Google om Microsoft nog wat tijd te geven.

Eigenlijk zou de Google al op 30 januari de stekker trekken uit Exchange Activesync, toch besloot het bedrijf toen op aandringen van Microsoft daar mee te wachten zodat Microsoft met een oplossing kon komen voor de Windows Phone-gebruikers. Google stelde het beëindigen van Exchange Activesync toen uit naar 31 juli, zodat Microsoft ondersteuning voor CardDAV en CalDAV kon inbouwen in Windows Phone. Alleen Microsoft is helaas niet zo snel als Google had gehoopt, de update is weliswaar klaar maar nog niet alle Windows Phone-toestellen hebben de update ontvangen.

De twee kemphanen zijn toch tot een oplossing gekomen, waarbij Google het Exchange Activesync nog wat langer in de lucht houdt. Google trekt nu op 31 december de stekker eruit. Microsoft moet dan zorgen dat alle Windows Phone 8-toestellen over zijn op CardDAV en CalDAV. Ook hebben beide partijen een schikking getroffen rond de YouTube-app op Windows Phone. Google weigerde vooralsnog om apps te ontwikkelen voor het Windows Phone-platform, waarop Microsoft besloot dan maar zelf een YouTube-app te ontwikkelen. Dat was echter tegen het zere been van Google, die eiste dat Microsoft de app zou verwijderen. Nu gaan beide bedrijven gezamenlijk een YouTube-app voor Windows Phone ontwikkelen.