1 min

Google heeft zijn muziekdienst Play Music All Access gelanceerd in negen Europese landen. Daarmee zet Google drie maanden na de lancering in de Verenigde Staten ook voet aan de grond in Europa. De Europese landen waar Google Play Music All Access van start gaat zijn België, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Helaas is de muziekdienst nog niet in Nederland beschikbaar.

Google maakt de muziekdienst in negen Europese landen beschikbaar, waarom Nederland niet in het lijstje staat is onduidelijk, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de afspraken rondom muziekrechten. Google moet per land afspraken maken over de muziekrechten en hoeveel het daarvoor gaat betalen. In Nederland is dat Buma/Stemra.

Google geeft korting aan de mensen die zich voor 15 september inschrijven voor de muziekdienst. Zij betalen slechts 7,99 euro per maand in plaats van 9,99 euro wat het abonnement na die datum gaat kosten. Zolang iemand geabonneerd blijft op Google Music All Access blijft diegene ook 7,99 euro betalen.

Google zal de dienst ongetwijfeld in meer landen uitrollen gedurende de komende maanden, waarna Nederland vanzelf een keer aan de beurt zal komen. Voor nu hebben de Belgen de primeur boven Nederland.