1 min

De lancering van de iPhone 5C, die overigens niet officieel is aangekondigd, zou Apple in één klap de grootste partij onder de smartphonefabrikanten kunnen maken. Dat is de conclusie uit een onderzoek van Morgan Stanley.

In het onderzoek werd ervan uit gegaan dat de iPhone 5C een prijs van 400 dollar zal krijgen. Een prijs van maximaal 486 dollar zou voor Chinezen acceptabel zijn, al wordt verwacht dat de iPhone 5C eerder 400 dollar kost. Opvallend genoeg ligt de acceptabele prijs bij de Samsung Galaxy S4 mini (review) en HTC One mini lager dan de verwachte prijs.

Naast de aanname van de prijs ging Morgan Stanley er ook vanuit dat Apple een deal maakt met China Mobile, de grootste provider in het land. Vooralsnog is Apple daar nooit in geslaagd, maar CEO Tim Cook zou met de iPhone 5C in het vooruitzicht daar wel in kunnen slagen, zo wordt verwacht.

Het onderzoek is gedaan onder 2.000 Chinezen die beschikken over een mobiele telefoon. Maar liefst 29 procent van de respondenten heeft aangegeven een iPhone 5C te kopen wanneer deze geschikt is voor gebruik met China Mobile’s netwerk.


Daarmee zou de Amerikaanse fabrikant een marktaandeel van 19,3 procent moeten krijgen in China, waarmee het in één klap Samsung voorbij streeft.