1 min

Uit een onderzoek van Sauce Labs is gebleken dat de stabiliteit van Microsoft’s webbrowser Internet Explorer vandaag de dag aanzienlijk hoger is dan enkele jaren terug. Overall gezien is Internet Explorer nog altijd de minst stabiele browser gebleken, maar daarbij moet gezegd worden dat het gemiddelde omlaag wordt getrokken door de oudere versies.

Het percentage crashes is in de nieuwere versies van Internet Explorer namelijk aanzienlijk afgelopen. In Internet Explorer 6 lag het gemiddeld aantal crashes nog op 0,3 procent van de keren dat een webpagina bezocht werd. Dat gemiddelde is in de aanloop naar Internet Explorer 10 steeds verder afgenomen en staat in de nieuwste versie van de browser nog maar op 0,05 procent. Zie hiervoor ook onderstaande grafiek.


Als we enkel kijken naar de nieuwste versie van alle veelgebruikte browsers, dan blijkt Apple het er het slechtst vanaf te brengen. Safari 6 heeft een crashpercentage van 0,12 procent. Uit het onderzoek blijkt dat Mozilla’s Firefox 22 een percentage van minder dan 0,01 procent erop nahoudt en daarmee het best presteert.