2min Devices

’64-bit chip in iPhone 5S is 31% sneller’

Apple komt binnenkort met een nieuwe high-end iPhone en mogelijk beschikt deze smartphone over een 64-bit chipset. De overstap naar deze architectuur zou de processor een snelheidswinst van 31 procent opleveren ten opzichte van de Apple A6-chip die zich in de iPhone 5 bevindt.

Onlangs werd door de betrouwbare analist Ming Chi-Kuo al eens geopperd dat de Apple A7-chipset ondersteuning voor commando’s in 64-bit zou hebben. Clayton Morris, een nieuwslezer van Fox News, meldde uit verschillende bronnen vernomen te hebben dat de chip "31% sneller" zal zijn op zijn Twitter-account.

De Apple A7-chip zal mogelijk ondersteuning voor commando’s in 64-bit bieden, maar dat is nog geen zekerheid. 9to5Mac meldt dat er in ieder geval tests zijn uitgevoerd met zo’n chipset, maar het is nog onduidelijk of Apple ervoor heeft gekozen om de chips ook in het winkelmodel van de iPhone 5S te plaatsen.

In een tweede tweet laat Morris weten dat Apple een chip voor een bewegingssensor in de iPhone 5S bouwt. Wat het doel daarvan is weten we op dit moment nog niet, maar het zal ongetwijfeld een extra dimensie voor interactie met de telefoon toestaan.

Apple zal de iPhone 5S waarschijnlijk op 10 september aanstaande presenteren. Dan komt het Amerikaanse bedrijf misschien ook met een goedkopere variant, de iPhone 5C met een behuizing van plastic.

Bron:9to5Mac