1 min

Tags in dit artikel

, ,

De LG G2 zal vanaf begin oktober in Nederland te koop zijn voor 549 euro. De G2 is de opvolger van de Optimus G (review) die de basis vormde voor de Google Nexus 4. Het meest opvallende aan deze smartphone is dat er knoppen op de rug van het toestel zijn geplaatst.

LG voorziet de G2 van een True HD-IPS+LCD scherm van 5,2 inch, met Full HD-resolutie. Het toestel heeft verder een Snapdragon 800-chipset aan boord, welke draait op een indrukwekkende 2,3 GHz. Het grafische werk wordt afgehandeld door een Adreno 330-GPU, welke onderdeel is van de chipset.

Verder bevat de smartphone 2GB werkgeheugen en 16GB of 32GB opslagcapaciteit, uit te breiden met een micro SD-kaartje. De variant met 32GB opslagcapaciteit zal overigens niet direct beschikbaar zijn, maar volgt later. Deze versie zal 50 euro meer kosten.

De camera schiet foto’s in maximaal 13 megapixel, interessanter is echter dat onder de camera drie knoppen zitten, waarmee de telefoon kan worden ingeschakeld en het volume kan worden geregeld. De telefoon draait op Android 4.2.2 Jelly Bean.

Halverwege september kunnen gegadigden de smartphone vooruit bestellen via een speciale website van LG. De Koreaanse fabrikant maakte voor België nog geen lanceerdatum bekend.