LG heeft zojuist aan Techzine laten weten dat de G2 mini vanaf deze week te koop is in Nederland. LG gaat het toestel in Nederland voeren in de kleuren wit en zwart, met een adviesprijs van 299 euro. Op het moment van schrijven is het toestel nog niet direct leverbaar bij de Nederlandse webshops.

De LG G2 mini (hands-on) beschikt over een scherm van maar liefst 4,7 inch, wat op papier het toestel alles behalve mini maakt, maar doordat LG de bezels (de rand rond het scherm) enorm klein heeft weten te houden, is het wel degelijk een kleine smartphones. Het toestel is ongeveer net zo groot als een iPhone 5S (review) welke over een 4 inch-scherm beschikt.

LG heeft in vergelijking tot het vlaggenschip, de LG G2 (review), de hardware aan de binnenkant van het toestel ook flink afgeslankt. Zo is het Full HD-scherm vervangen door een variant met een resolutie van 960 x 540 pixels. Ook is de processor vervangen, de Snapdragon 800 heeft plaats moeten maken voor de Snapdragon 400, dit is een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz.

Wel beschikt de chip over ondersteuning voor 4G-netwerken. Verder bedraagt het werkgeheugen van de G2 mini 1GB en de opslagcapaciteit is 8GB, deze is nog uitbreidbaar via een microSD-slot. LG heeft gekozen voor een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde. Het toestel wordt geleverd met Android 4.4 KitKat (review), wat op dit moment de meest recente versie is.

Het toestel beschikt net als het vlaggenschip van LG en de recent geïntroduceerde L-series over Knock Code, hiermee kan je met tikken in een bepaald patroon op het uitgeschakelde scherm het toestel uit stand-by halen en ontgrendelen.