1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op internet is een filmpje opgedoken waarin het omhulsel van de iPad 5 te zien is. In het filmpje wordt het omhulsel vergeleken met dat van de huidige iPad, de iPad 5 blijkt minder breed te worden, zonder in te leveren op schermafmeting.

De vorige iPad, de iPad 4, had een breedte van 18,5 centimeter. De nieuwste telg in de iPad-familie zou qua ontwerp meer moeten lijken op de iPad mini en ook iets smaller moeten worden dan zijn voorganger, met een breedte van 17 centimeter. We spreken dus over een verschil van 1,5 centimeter in de breedte. In de hoogte blijken beide apparaten even lang te zijn. Ook qua dikte is er nauwelijks verschil, de iPad 5 is mogelijk iets dunner dan zijn voorganger.

Alle knoppen zitten nog op dezelfde plek als bij de iPad 4, maar de volumeknoppen zijn wel veranderd. Voorheen bestond dit namelijk uit één knop met twee drukpunten, terwijl bij het nieuwe apparaat van Apple sprake is van twee losse knoppen. Ook de uitsparingen voor de speakers op de onderzijde zijn duidelijk veranderd en zijn meer zoals bij de iPad mini. De iPad 4 beschikte over één speaker, het lijkt erop dat de iPad 5 stereospeakers zal krijgen.

Het is nog onduidelijk wanneer Apple van plan is om de iPad 5 en iPad mini 2 aan te kondigen.