1 min Applications

Netflix overweegt p2p-technologie voor verspreiding content

Netflix heeft een vacature geplaatst voor een software ontwikkelaar die ervaring heeft met p2p-technologie zoals bittorrent. Netflix overweegt om zijn content in de toekomst ook op andere manieren te gaan distribueren waaronder P2P. Daarbij downloaden gebruikers niet alleen content maar uploaden ze ook een gedeelte naar anders gebruikers.

Op dit moment levert Netflix elke stream direct zelf aan de gebruiker af, daardoor is Netflix ook een van de grootste dataverbruikers ter wereld. Dat brengt uiteraard ook een hoop kosten met zich mee en als Netflix erin slaagt voortaan videocontent via p2p te verspreiden dan kunnen die kosten drastisch naar beneden. Daarnaast komt er dan meer capaciteit vrij en dat kan eventueel weer leiden tot hogere bitrates en een betere kwaliteit video.

Of het zover komt is nog maar de vraag, Netflix is op dit moment nog in de fase waarin het onderzoek doet naar andere methodes om content te verspreiden. Spotify gebruikt al jaren p2p-technologie om de dataverkeer kosten te drukken, maar dat bedrijf heeft eerder aangekondigd er vanaf te willen. De grootste concurrent van Netfflix, het illegale Popcorn Time, werkt volledig via Bittorrent en P2P-technologie.

Bron:TorrentFreak