Een storing in het netwerk van Vodafone is de oorzaak van de meldingen dat er bij sommige telefoontjes door klanten van Vodafone verbinding wordt gemaakt met totaal onbekende personen.

De storing lijkt voornamelijk op te treden bij het plegen van telefoontjes van Vodafone-klanten naar niet-Vodafone-klanten. Op Twitter zijn meerdere berichten geplaatst van mensen die niet degene aan de lijn kregen die ze wilden.

Vooralsnog lijkt het te gaan om een storing in het 2G-netwerk. Met het mobiel internetten, wat via het 3G of 4G-netwerk plaatsvindt, lijkt momenteel geen probleem te zijn.

Hoe lang de storing zal duren en wat de precieze oorzaak is, is nog niet bekend. De storing zou optreden in meerdere regio’s. Vodafone heeft aangegeven te werken aan een oplossing.

Update (16:46)
Vodafone heeft aangegeven dat het probleem alleen bestaat wanneer Vodafone-klanten naar mensen bellen die niet gebruik maken van Vodafone en andersom. Als klanten een andere Vodafone-abonnee bellen bestaan er geen problemen. Vodafone durft nog geen indicatie voor een verwachte oplossing te geven.