Volgens de Franse provider SFR zal Samsung tussen eind januari en begin februari beginnen met het uitrollen van de Android 4.4 KitKat-update voor de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3.

De Franse provider SFR heeft in het verleden al vaker redelijk accuraat aangegeven wanneer updates voor toestellen uitgerold worden. Het telecombedrijf weet nu te melden dat de update naar Android 4.4 KitKat (review) vanaf eind januari of begin februari beschikbaar zal zijn voor de Samsung Galaxy S4 (review) en de Samsung Galaxy Note 3 (review). Dit komt overeen met een roadmap die Samsung India eerder lekte.

Hoewel het vooralsnog slechts een geschatte datum is, betekent dit wel dat Samsung naar alle waarschijnlijkheid minder lang gaat wachten met het uitrollen van Android 4.4 KitKat dan het bedrijf deed met het uitrollen van Android 4.3 Jelly Bean. Bij de lancering van Android 4.3 moesten gebruikers lang wachten en er waren daarnaast ook veel problemen met de update. Er is echter nog altijd de mogelijkheid dat de datum verder naar achteren zal verschuiven.

De indicatie die wordt aangegeven door de provider is vermoedelijk de datum waarop de software in Frankrijk beschikbaar komt. Hieruit zouden we kunnen concluderen dat de gebruikers van de Galaxy S4 en de Note 3 in Korea tegen die tijd de nieuwe software waarschijnlijk al hebben. Naar verwachting zal de Benelux gelijktijdig of vlak na de uitrol van de software in Frankrijk aan de beurt zijn.

Eerder gingen er al geruchten dat niet alleen de high-end toestellen van Samsung een update naar Android 4.4 KitKat zouden krijgen, maar ook de goedkopere toestellen.