min

Tags in dit artikel

, ,

De applicatie van Netflix op Apple’s besturingssysteem iOS 7 heeft een update gekregen. Hiermee wordt het streamen van HD-video en het gebruik van AirPlay ondersteund. Dit is althans beweerd door Netflix zelf, want vooralsnog lijken de toegevoegde functies nog niet correct te werken.

Ongeveer een jaar geleden kondigde de internationale aanbieder van on-demand streaming video Netflix aan dat het mogelijk zou worden om video’s in HD-kwaliteit te streamen op iOS-apparaten. Met de update voor de Netflix-applicatie die vandaag is verschenen voor het mobiele besturingssysteem iOS 7 is het mogelijk video’s via AirPlay vanaf de Netflix-applicatie te streamen naar een extern apparaat dat AirPlay-compatibel is. Hierbij moet de mirror-functie, waarbij beide schermen dezelfde weergeven hebben, wel uitgeschakeld worden. Uit eerste ervaringen met de update in de Verenigde Staten en Engeland is gebleken dat het streamen nog niet geheel vlekkeloos verloopt.

Vorige maand werd de zogeheten Super HD-kwaliteit door Netflix gelanceerd. Deze kwaliteit is tot nu toe alleen via de browserversie van Netflix en de PlayStation 3 te aanschouwen.

Netflix kwam vorige maand overwaaien naar Nederland en is hiermee de concurrentiestrijd aangegaan met bestaande aanbieders van online video on demand zoals Ziggo, UPC en KPN. Naar verluidt komt Netflix ook binnenkort naar België.