Nadat begin vorige week de nieuwe Surface 2 en de Surface Pro 2 door Microsoft uit de doeken werden gedaan, kwam ook aan het licht dat Panos Panay, verantwoordelijk voor de Surface-tablets ideeën had voor meerdere generaties tablets. Bij de promotie van de Surface 2 in een Microsoft-winkel eerder deze week liet hij hier meer over doorschemeren.

Panos Panay, de projectleider verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de tablets was eerder deze week samen met hardwarespecialist Stevie Bathiche in een Microsoft-winkel in Seattle ter promotie van de Surface 2 en Surface Pro 2-tablet.

Nadat Panay gevraagd werd hoe het zat met de geruchten rondom de productie van een Surface Mini antwoordde hij met: "Er zijn veel mooie dingen waarover we aan het denken en werken zijn, ook zullen er meerdere beeldverhoudingen, groottes en geweldige dingen nog komen in de Surface-lijn."

Naast een andere grootte, zou een andere beeldverhouding een antwoord zijn op de onhandelbaarheid van de tablet in de zogenaamde portretmodus, waar vooralsnog niet direct verandering in zal komen. Ook sprak men over de komst van een Surface 2-tablet met een LTE-chip begin volgend jaar naar zowel de Verenigde Staten als Europa. Er zal echter geen Surface Pro 2-tablet komen met een LTE-chip.