1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het aantal verscheepte MacBooks van Apple zal volgens DigiTimes dit jaar wereldwijd afnemen. Dit ondanks het feit dat het aantal orders voor nieuwe MacBooks juist zou zijn toegenomen.

Volgens ingewijden zou sinds afgelopen juni dit jaar het aantal verscheepte MacBooks zijn toegenomen. In het derde kwartaal zou de groei hiervan zelfs tussen de tien en twintig procent bedragen. Naar verwachting zou deze groei in de nabije toekomst doorzetten.

Er ontstonden enige problemen in de eerste helft van dit jaar met de levering van bepaalde hardware-onderdelen. Deze moeilijkheden hebben een negatieve invloed gehad op de jaarcijfers van de MacBooks.

Gedurende het jaar 2012 zijn er door Apple 13,03 miljoen MacBooks verscheept. In de eerste helft van dit jaar wist Apple daarentegen slechts 5,3 miljoen exemplaren te verschepen. Wil Apple dezelfde resultaten halen als het vorige jaar, dan zouden er in het tweede halfjaar van 2013 dus nog minimaal 7,73 miljoen exemplaren bij moeten komen. Of dit gehaald wordt valt te bezien, ondanks de verwachte groei.