1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple overtreft de verwachtingen van investeerders met het derde kwartaalrapport van 2022. De omzet van iPhones en IT-diensten stegen ten opzichte van vorig jaar. In andere segmenten kwam het bedrijf tekort.

De omzet van Macs daalde met 10 procent. CEO Tim Cook schreef de daling toe aan problemen in de toeleveringsketen en ongunstige wisselkoersen. Het verlies komt overeen met een wereldwijde trend. Naast Apple worstel Intel met een verminderde vraag naar pc’s.

De verkoop van wearables en iPads daalden met respectievelijk 8 procent en 2 procent. Desalniettemin scoorde Apple een omzet van 83 miljard dollar; een nieuw kwartaalrecord.

Line-up van producten

In juni lanceerde Apple een vernieuwde 13-inch MacBook Pro. Eerder deze maand onthulde de organisatie een MacBook Air met een M2-processor. De aankondigingen wogen niet mee in de kwartaalcijfers.

De techgigant heeft meerdere producten op de planning voor het najaar en 2023. “Een stortvloed”, beschreef Apple-analyst Mark Gurman eerder dit jaar. Naar verwachting komt Apple binnenkort met twee nieuwe smartphones: een iPhone 14 Pro Max en eenvoudigere variant. De telefoons krijgen nieuwe camera’s, schermen en processoren.

Daarnaast werkt Apple aan de volgende ronde van software-updates voor de iPhone, Mac, Apple Watch en Apple TV. De betaversies van iOS 16, iPad OS 16 en macOS Venture zijn momenteel beschikbaar. Algemene beschikbaarheid volgt in het najaar.