NPD DisplaySearch, een onderzoeksbureau dat zich specialiseert in onderzoek naar displays, geeft aan dat Apple zijn assortiment wil gaan uitbreiden in 2014. Dit blijkt uit een onderzoek van het bedrijf.

Tot de nieuwe producten in het assortiment van Apple zou onder andere een phablet horen, maar ook een grotere iPad en een iWatch. In onderstaande tabel vind je alle producten, de specificaties van de schermen en wanneer het apparaat verwacht wordt. De gegevens zijn afkomstig uit het rapport van David Hsieh die dit schreef op basis van informatie die is verkregen via de Aziatische producenten van displays voor Apple-producten.


Meest opvallende aan de gegevens uit deze tabel zijn natuurlijk de vermelding van een grotere iPad, een MacBook Air met Retina-scherm, een 4K Apple TV en de iWatch. Zo wordt uit de tabel duidelijk dat Apple vermoedelijk bezig is met een 12,9 inch-iPad. De huidige generatie iPads maakt gebruik van een 9,7 inch-scherm, waarmee de nieuwe variant op de iPad dus 3 inch groter lijkt te gaan worden.

Apple zal in 2014 ook eindelijk de stap gaan maken naar een Retina-scherm voor zijn MacBook Air-lijn. Het apparaat moet gaan beschikken over een 12 inch-scherm, wat ervoor zorgt dat het scherm net iets groter is dan de 11,6 inch MacBook Air, de kleinste MacBook die er op dit moment beschikbaar is.

Daarnaast is er in de tabel sprake van een 55 inch televisie. De resolutie van 4.000 bij 2.000 pixels moet ervoor gaan zorgen dat het toestel 4K-films kan weergeven. Als laatste nog aandacht voor de iWatch, waarvan volgens de tabel twee varianten van uit zullen gaan komen. Eentje met een display van 1,3 inch en een met een display 1,63 inch. Ondanks de verschillen in grootte van het display zullen beide apparaten een resolutie ondersteunen van 320 bij 320 pixels.

Volgens Hsieh is Apple altijd een voorloper geweest op het gebied van nieuwe schermtechnologieën. De laatste jaren zijn er echter heel veel vooruitgangen geboekt op dit gebied. Mobiele concurrenten van Apple kunnen tegenwoordig vaak de resolutie van de schermen van Apple evenaren of verslaan.

Hsieh gaf aan in zijn rapport: "Andere smartphonemerken zoals HTC, Huawei, Nokia en Sony zijn zich allemaal aan het wapenen met hogere resoluties en grotere schermen. Dit is ook te zien in de tabletmarkt bij merken als Amazon en Google."

Met het nieuwe assortiment lijkt Apple een inhaalslag te willen maken tijdens het aankomende jaar, wat aangeeft dat Apple opnieuw zal gaan rekenen op schermtechnologieën om te zorgen voor productinnovatie. De apparaten zijn nog niet officieel aangekondigd door Apple, dus of ze inderdaad uitgebracht zullen worden valt nog te bezien.