1 min

Volgens geruchten zou Microsoft besluiten het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 geschikt te maken voor het gebruik op mobiele apparaten met een scherm van maximaal 10 inch.

Volgens blogger en technologie-expert Paul Thurrott staan er enkele veranderingen voor het mobiele besturingssysteem Windows Phone 8 voor de deur. Een grote verandering zou zijn dat Windows Phone 8 ondersteuning zou gaan bieden voor schermen ter grootte van maar liefst 10 inch. Dit zou mogelijk worden met de 8.1-update, die de codenaam Blue draagt.

Het gebruik van 6 inch-beeldschermen zal al worden ondersteund met de lancering van de Nokia Lumia 1520, wat naar verluidt op het geplande evenement van Nokia op 22 oktober plaats zal vinden.

Het ondersteunen van beeldschermen van 10 inch zou gevolgen kunnen hebben voor de besturingssystemen Windows 8.1 en Windows RT 8.1. Deze ondersteunen namelijk beeldschermen vanaf 7 inch. Dit zou erop kunnen wijzen dat beide besturingssystemen op termijn eventueel met elkaar worden verweven tot een gezamenlijk besturingssysteem voor alle platforms.