1 min

Het blijkt dat applicaties op de Apple iPhone 5S vrijwel twee keer zo vaak vastlopen als op de iPhone 5 en iPhone 5C. Dit zou te wijten zijn aan de late berichtgeving aan applicatie-ontwikkelaars door Apple omtrent de hardware van de iPhone 5S

Uit een onderzoek van Crittercism, een onderzoeksbureau dat mobiele applicaties onderzoekt, is een opmerkelijke conclusie gerold. Applicaties op de iPhone 5S blijken namelijk tweemaal zo vaak vast te lopen als op de iPhone 5C en iPhone 5.

De uitslag van het onderzoek werd gepresenteerd aan technologiewebsite All Things Digital en kwam tot stand na het analyseren van gebruikssessies van enkele honderden miljoenen applicaties. Het vaker vastlopen van de applicaties op de iPhone 5S (review) zou te maken hebben met de combinatie van verbeteringen die verricht zijn aan zowel de hardware, als de software van het toestel ten opzichte van eerdere iPhones. De apps zijn daar nog niet op aangepast.

Met name doordat veel ontwikkelaars niet tijdig op de hoogte waren gesteld van het feit dat de iPhone 5S zou worden uitgerust met een 64 bit M7-processor, zijn veel applicaties niet specifiek voor de iPhone 5S geschreven.

De verwachting van de CEO van Crittercism, Andrew Levy, is dat in de loop der tijd het aantal vastlopende applicaties zal afnemen, omdat ontwikkelaars alle zeilen bij zullen zetten om hun software op de iPhone 5S zo vlekkeloos mogelijk te laten lopen.