Begin september kondigde smartphonefabrikant Xiaomi het nieuwe vlaggenschip aan; de Xiaomi Mi-3. Het vandaag gelanceerde toestel bleek zeer populair en werd binnen 86 seconden 100.000 keer verkocht.

De eerste lading van de Xiaomi Mi-3 bestond uit 100.000 exemplaren. Vanaf het moment dat de telefoon vandaag om 12 uur in de verkoop ging, was het slechts 86 seconden mogelijk om het toestel te kopen. Hierna was de telefoon uitverkocht.

De Xiaomi Mi-3 is een smartphone met een 5 inch-scherm dat een Full HD-resolutie kan weergeven. Het toestel draait standaard op Android 4.2.1 Jelly Bean en maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 800-chipset waarvan de processor met een kloksnelheid van 2.3GHz draait en 2GB werkgeheugen heeft. Het toestel is verkrijgbaar in een 16GB-variant voor 1999 Chinese Yuan (omgerekend 240 euro) en een 64GB-variant voor 2499 Chinese Yuan (omgerekend 299 euro).

Ook de eerste televisie die het merk uitbracht bleek erg populair te zijn. Het bedrijf had in eerste instantie 3.000 tv’s geproduceerd, die vervolgens in minder dan 2 minuten uitverkocht waren. Naar aanleiding van de indrukwekkend snelheid waarop beide apparaten werden verkocht, heeft Xiaomi dan ook een tweet geplaatst waarin het de cijfers bekendmaakte. Eerder wist het Chinese bedrijf ook al in zeer korte tijd na de lancering alle 100.000 toestellen te verkopen. Het ging toen om de goedkoopste smartphone van de fabrikant; de Xiaomi Hongmi.

Overigens wordt verwacht dat niet alleen eindgebruikers zaten te wachten op de lancering van de apparaten. Door de populariteit van het Chinese merk zijn er veel zwarte handelaren die bij de lancering direct een grote lading toestellen inkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen.

Naar aanleiding van de populariteit van het toestel heeft de smartphonefabrikant de doelstellingen voor de verkoop van smartphones in 2013 bijgesteld. Eerder gaf het bedrijf aan te verwachten dit jaar 15 miljoen smartphones te verkopen. Inmiddels heeft Xiaomi de verwachtingen bijgesteld naar 20 miljoen verkochte smartphones. Het merk heeft al 7,03 miljoen apparaten verkocht tijdens de eerste zes maanden van het jaar, net iets minder dan de 7,19 miljoen verkochte exemplaren in heel 2012.