Netflix was gisteren aanwezig op een groot Amerikaanse media-evenement, waarbij het management van de videostreamingdienst antwoord gaf op enkele interessante vragen. Zo werd duidelijk dat ze de dienst binnen vijf jaar wereldwijd beschikbaar willen maken en het aantal eigen producties nog flink willen opvoeren.

Netflix wil nog veel meer films en series gaan produceren hierover zei Ted Sarandos, verantwoordelijk voor de inhoud van de dienst, het volgende: "Het zou mooi zijn als we over vijf jaar 20 series gelijktijdig hebben lopen". Het zou mooi zijn als we elke 2,5 week een nieuwe serie of een nieuw seizoen van een serie beschikbaar kunnen maken. Wel voegde hij daar meteen aan toe dat het niet realistisch is te denken dat al deze series geschikt zijn voor het brede publiek zoals bijvoorbeeld House of Cards en Orange is the new black. Niet elke serie kan bij zo’n groot publiek goed in de smaak vallen, soms zal dat slechts een gedeelte zijn, maar als er om de zoveel weken goede content verschijnt zou dat wel heel mooi zijn.

Het lijkt er dus op dat Netflix de komende jaren flink zal blijven uitbreiden in de landen waarin het actief is, maar ook in de producties die het zelf maakt. Daarnaast blijft het bedrijf natuurlijk ook series en films inkopen bij andere maatschappijen.

Tot slot gaf Sarandos nog aan dat het bedrijf niet als doel heeft de kabelmaatschappijen te vervangen. Netflix is een extra kanaal net zoals HBO dat is, alleen richten we ons direct tot de consument.