min

Tags in dit artikel

, ,

Gebruikers van een Mac kunnen sinds gisteren door een bug gratis naar de volledige suite van Apple’s iWork upgraden. Daarvoor moeten zij wel een proefversie van iWork installeren op hun Mac.

Degenen die iWork versie met een proefperiode van dertig dagen hebben geïnstalleerd op hun Mac, kunnen dankzij een bug in de App Store geheel kosteloos de upgrade naar de volledige versie downloaden. Dat gebeurt door te zoeken naar updates in de App Store.

Op de persconferentie van Apple twee dagen geleden werd bekendgemaakt dat nieuwe Mac- of iOS-apparaten gratis kunnen worden uitgerust met de volledige versie van iWork en iLife. De huidige gebruikers van een Mac- of iOS-apparaat zouden dus pas op het moment dat ze een nieuw apparaat aanschaffen de volledige iWork bezitten zonder hiervoor speciaal te hoeven betalen.

Door de bug in de App Store zou Apple geen onderscheid kunnen maken tussen aangeschafte versies van iWork en proefversies die gratis gedownload zijn. Hierdoor wordt de proefversie vermoedelijk aangezien voor een aangekochte versie waarmee er gratis een update kan worden ingezet naar de zeer recentelijk gelanceerde nieuwe versie.

Hoewel Apple de proefversie inmiddels heeft verwijderd, kan dit worden opgelost door naar een probeerversie te zoeken via Google en deze te installeren. Wanneer vervolgens de taal wordt gewijzigd naar Engels, kan na het opnieuw opstarten van het systeem de update naar de nieuwste versie van iWork gratis worden gedownload vanuit de App Store.