1 min

Tags in dit artikel

,

Het lijkt erop dat de Nexus 5 vanaf komende woensdag in België en Nederland te koop zal zijn voor een bedrag van 459 euro. De Nederlandse webshop BelSimpel heeft dit gemeld.

Op de website van BelSimpel is de nieuwe Google Nexus 5 vanmiddag voor korte tijd verschenen. BelSimpel gaf geïnteresseerden de mogelijkheid de Nexus 5 te bestellen op de website. Ondanks het feit dat het toestel inmiddels van de website is gehaald, heeft BelSimpel wel gemeld dat de bestelde toestellen vanaf komende woensdag naar de klanten die de bestelling plaatsten worden opgestuurd.

De reden dat het toestel slechts voor een korte tijd werd aangeboden, is dat de komst van de Google Nexus 5 nog niet officieel door Google of LG is aangekondigd. Toch blijkt uit een verklaring van BelSimpel dat het toestel vanaf woensdag 30 oktober besteld kan worden.

Hoewel op de website het toestel niet meer te bestellen is en de specificaties ook niet meer te bekijken zijn, is nog wel te zien dat de prijs voor de Google Nexus 5 459 euro zal bedragen. Uit de inmiddels langlopende geruchtenmachine kwam al naar voren dat het toestel zal draaien op een Qualcomm Snapdragon 800-chipset met 2 GB werkgeheugen. Ook zal het toestel uitgerust zijn met het besturingssysteem Android 4.4 KitKat.

De komst van de Google Nexus 5 lijkt nu dus eindelijk definitief. LG of Google zal waarschijnlijk één van de komende dagen het toestel officieel uit de doeken doen, waarna de verkoop kan gaan starten.