Apple heeft een vacature online gezet waarin wordt gevraagd om werknemers die voor de Kaarten-app het openbaar vervoer in kaart gaan brengen. Dit duidt erop dat Apple op termijn OV-gegevens wil gaan implementeren.

De vacature is te vinden op Apple’s eigen website. Er wordt gevraagd om een ingenieur die gaat werken aan de routes van het openbaar vervoer voor de navigatiesoftware. Daarbij wordt vermeld dat de functie "een van de meest geanticipeerde functies van Apple Kaarten is". Dit is wellicht niet eens overdreven, toen Apple Kaarten net uitkwam was een van de meest overduidelijke tekortkomingen dat er geen informatie in de app verwerkt is over bussen, treinen, metro’s enzovoort. Er wordt doorverwezen naar OV-apps in de App Store.

Het komt dan ook niet echt als een verrassing dat Apple bezig is met het in kaart brengen van het openbaar vervoer. Afgelopen zomer heeft Apple twee bedrijven achter OV-apps ingelijfd; HopStop en Embark. Beide aankopen dienen vermoedelijk om de toevoeging van openbaar vervoer-gegevens te verbeteren.

Apple Kaarten werd tijdens de lancering niet goed ontvangen. Behalve het feit dat er geen openbaar vervoer gegevens verwerkt waren in de navigatie-app van Apple klaagden ook veel mensen erover dat er fouten in de kaarten zaten. Apple is sinds de lancering van de software twee jaar geleden dan ook hard bezig geweest om de navigatiesoftware te verbeteren. Mogelijk zal de toevoeging van OV-gegevens ervoor gaan zorgen dat gebruikers de app een tweede kans geven.