1 min

@evleaks wist begin oktober al te melden dat Nokia met de Nokia Lumia 525 zou komen en dat het toestel zich zou richten op muziek. Nu zijn er renders op het internet verschenen, waarin het toestel te zien is.

Er gingen al eerder geruchten dat Nokia bezig zou zijn met een opvolger van de zeer populaire Nokia Lumia 520 (review). Het toestel was toentertijd het best verkopende Windows-product. Nu zijn er via de website van het Chinese certificatenagentschap TENAA renders gelekt.


De foto’s zijn inmiddels alweer verwijderd, maar website Liveside.net wist de foto’s al op te slaan voordat dit gebeurde. Uit de renders blijkt dat het toestel veel zal lijken op de Nokia Lumia 520.

Als de Nokia Lumia 525 inderdaad de directe opvolger van de 520 zal worden, dan kan dit een zeer grote lancering voor zowel Microsoft als Nokia worden. Door de goede verkoopcijfers van de voorganger zijn de verwachtingen voor de Lumia 525 ongetwijfeld hooggespannen.

@evleaks gaf aan dat de Nokia Lumia 525 zich zou gaan richten op het afspelen van muziek. Dit blijkt ook al uit de codenaam van het toestel welke Glee zou luiden. Daarnaast zal het toestel beschikken over een Dual-core Qualcomm-processor, met 1GB aan werkgeheugen.

Volgens NokiaPowerUser.com is het mogelijk dat Nokia voor dit toestel nog een persevenement zal organiseren. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze dan eind november of begin december georganiseerd gaan worden.