Netflix heeft bekendgemaakt dat er deze week een nieuwe app voor Windows 10 beschikbaar komt, een zogenaamde universal app die werkt op pc’s, tablets, smartphones en zelfs de Xbox One. Met deze nieuwe app wordt optimaal gebruik gemaakt van Windows 10, zo kan er zelfs gezocht worden met Cortana in de Netflix-collectie.

Microsoft heeft daarmee opnieuw een grote partij zover gekregen dat het een universal app voor Windows 10 beschikbaar maakt. De interface van de applicatie is ook iets aangepast op Windows 10, maar Neflix houdt vast aan zijn eigen basis, waarbij er verticaal wordt gescrollt door categorieën en horizontaal door films en series.

Hoewel een universal app in principe op alle Windows 10-apparaten werkt kiest Netflix ervoor om de app op dit moment alleen beschikbaar te maken voor pc’s en tablets. Andere Windows 10-apparaten volgen in de nabije toekomst. Waarschijnlijk moet het bedrijf de interface nog optimaliseren voor de andere apparaten.

Netflix is vooral blij dat de codebase nu gelijk getrokken kan worden over alle Windows-platformen, voorheen moesten meerdere apps worden aangepast en uitgerold naar Windows-apparaten en dat had veel meer voeten in aarde. Netflix gebruikt in de app voornamelijk javascript aangevuld met WinJS van Microsoft en voor het afspelen van de video’s wordt een html5-engine en speler gebruikt.