Vodafone gaat de komende drie jaar 270 miljoen extra investeren aan het netwerk. Hierdoor wil de provider sneller het 4G-netwerk uit kunnen rollen. Vodafone wil in april 2015 in het hele land 4G aanbieden.

Op dit moment kunnen er in Nederland al zo’n 500.000 abonnee’s gebruik maken van 4G. Het netwerk van Vodafone biedt 4G-internet aan in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.

Vodafone wil graag tegen april 2014 de helft van de abonnee’s een 4G-verbinding aanbieden en in april 2015 moet het netwerk landelijk dekkend zijn. Om dit mogelijk te maken zal de provider de komende drie jaar 270 miljoen euro extra investeren in het netwerk, naast de reguliere 250 miljoen euro die het jaarlijks investeert.

Behalve investeringen om 4G mogelijk te maken, worden er ook andere verbeteringen aan het netwerk doorgevoerd. Zo zullen de 2G- en 3G-netwerken ook verder verbeterd worden en zal een deel van het geld ingezet worden voor small cell-technologie. Met deze technologie wordt het mogelijk om de capaciteit op drukke locaties nauwkeurig aan te passen. Hierdoor zal het netwerk minder snel bezwijken, bijvoorbeeld bij drukbezochte evenementen.