2min

Vodafone heeft zojuist via een persbericht bekendgemaakt dat het voor de zomer het grootste wereldwijde 4G-netwerk zal hebben. Vodafone-klanten kunnen deze zomer in 18 landen gebruikmaken van mobiel internet via 4G voor dezelfde prijs als mobiel internet via 3G. De huidige Alles-in-1 op reis-dagbundels worden daarmee ook beschikbaar gemaakt voor 4G.

Vodafone lanceert hiermee het grootste wereldwijde 4G-netwerk. Dit is iets wat andere providers simpelweg niet kunnen, omdat ze niet in zoveel landen actief zijn als Vodafone. KPN kondigde gisteren aan 4G-internet in Frankrijk en Noorwegen aan te bieden, Vodafone volgt het voorbeeld, maar doet dit meteen in 18 voordeellanden. Vodafone voert al enkele jaren dagbundels voor internet in het buitenland en deze bundels worden nu ook beschikbaar met 4G.

Op dit moment biedt Vodafone al 4G-roaming via dagbundels in vijf voordeellanden; Griekenland, Italië, Portugal, Roemenië en Spanje. Daar komen voor de zomer de volgende landen nog bij: Australië, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Daarnaast heeft Vodafone afspraken gemaakt met providers in zeven landen voor het gebruik van het 4G-netwerk door Vodafone-klanten, waarmee Vodafone ook 4G kan bieden in de landen: België, Frankrijk, Japan, Oostenrijk, Singapore, Zuid-Korea en Zwitserland.

Vodafone investeert in de eerste helft van dit jaar in totaal 8,5 miljard euro in zijn 4G-netwerken, om ervoor te zorgen dat alle vakantiegangers ook deze zomer van 4G kunnen genieten op hun vakantieadres. Voor Nederlandse Vodafone-klanten geldt dat ze voor het bedrag van 2 euro per dag (in de voordeellanden) een Alles-in-1 op reis-dagbundel kunnen afsluiten, waarmee ze 35MB aan data mogen verstoken, daarnaast kan je voor dat bedrag ook 20 minuten bellen, 20 minuten gebeld worden en 20 sms’jes sturen.