2min Devices

‘Scherm iPad mini toont minder kleuren dan Air’

In een onderlinge vergelijking tussen de beeldschermen van Apple’s iPad mini 2 en de iPad Air valt op dat de iPad mini 2 minder kleuren kan weergeven.

Hoewel de iPad Air en de iPad mini 2 met Retina-beeldscherm beide een resolutie van 2048 x 1536 pixels kunnen weergeven, produceert de iPad mini 2 dit op een kleiner 7,85 inch-beeldscherm. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 324 ppi. De iPad Air (review) levert deze resolutie op een beeldscherm van 9,7 inch.

Uit een onderzoek van AnandTech blijkt de iPad mini 2 een lager kleurengamma weer te geven. In de onderstaande afbeelding zijn van links naar rechts de iPad Air, iPad Mini 2 en de iPad mini weeergegeven. Het verschil in kleurweergave tussen de iPad mini 2 en de iPad mini lijkt minimaal. Toch is er wel een zichtbaar verschil met beide iPad mini’s, in vergelijking met de iPad Air. Dit is het duidelijkst op te merken in de weergave van de rode driehoek linksonder.

‘Scherm iPad mini toont minder kleuren dan Air’
Wat betreft het sRGB-kleurprofiel scoort de iPad mini 2 minder goed dan andere kleine tablets in dezelfde prijsklasse, waaronder de Google Nexus 7 en de Kindle Fire HDX 8.9. De iPad mini 2 krijgt desalniettemin alsnog een goede score van AnandTech.

Bron:AnandTech