1 min

Acer brengt met de C720P Chromebook de tweede Chromebook op de markt die gebruik maakt van een touchscreen. In tegenstelling tot de 1.300 dollar-kostende Google Pixel, die alleen in de VS te verkrijgen is, gaat de Chromebook van Acer slechts 349 euro kosten.

Afgelopen februari heeft Google een Chromebook uitgebracht die als eerste de optie had om gebruik te maken van een touchscreen. Om een Chromebook met touchscreen te kunnen gebruiken moesten consumenten wel diep in de buidel tasten, het apparaat kost maar liefst 1.299 dollar en is alleen in de VS te verkrijgen.

Acer laat nu dus zien dat dit goedkoper kan. De elektronicafabrikant heeft aangekondigd volgende maand de nieuwe C720P-Chromebook op de markt te brengen, die gebruik zal maken van een touchscreen, met een prijs van 349 euro.

Acer’s nieuwe Chromebook is uitgerust met een op Haswell-gebaseerde Intel Celeron-processor en een 11,6 inch-scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Acer meldt dat de Chromebook "goede prestaties levert bij multitasken" en tot 7,5 uur accuduur biedt.

Daarnaast beschikt het apparaat over 32GB opslagcapaciteit, de eerste twee jaar na aankoop biedt Google bovendien 100GB cloudopslag aan. De Acer C720P gaat 1,35 kilogram wegen en draait natuurlijk op Google’s eigen Chrome OS (review)

De Acer C720P zal in december in Nederland worden uitgebracht en krijgt een prijs van 349 euro, zo heeft Acer tegenover Techzine gemeld.