Acer gaat tijdens de CES 2014 de C720P-2600 Chromebook presenteren. Het apparaat zal gaan beschikken over een 11,6 inch-touchscreen en zal standaard geleverd worden met 32GB aan SSD-opslagcapaciteit. De Chromebook moet 299 dollar gaan kosten.

Tijdens de weken voorafgaand aan de feestdagen werd duidelijk dat Chromebooks steeds populairder worden. De laptops die gebruik maken van Google’s Chrome OS (review) lijken een gat in de markt te vullen. Acer gaat dan ook vrolijk door met het uitbrengen van Chromebooks, het Taiwanese bedrijf is al lange tijd een aanhanger van Google’s besturingssysteem.

De nieuwste aanvulling op het Chromebook-assortiment van Acer is de 11,6 inch C720P-2600, die standaard geleverd wordt met een touchscreen. Acer heeft voor de behuizing gekozen voor een witte kleur die het bedrijf zelf Moonstone White noemt. Daarnaast beschikt het apparaat over een Intel Celeron 2955U-processor en kan het scherm een resolutie van 1366 bij 768 pixels weergeven. De batterij gaat ongeveer 7,5 uur mee en het apparaat weegt ongeveer 1,4 kg.

De C720P-2600 is daarnaast uitgerust met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Dit zijn natuurlijk niet erg indrukwekkende specificaties, maar het is in de lijn van wat we gewend zijn van Chromebooks. Dit heeft ermee te maken dat het apparaat er speciaal voor gemaakt is om continu online te zijn en veel gebruikmaakt van online- en clouddiensten.

Volgens de geruchten zal de Acer C720P-2600 ergens in januari op de markt komen en 299 dollar gaan kosten. Dit is nog relatief veel voor een Chromebook, maar voor die prijs krijg je wel een touchscreen en er worden standaard 10 kaarten voor Gogo Inflight Internet Passes meegeleverd, zodat het ook in een vliegtuig mogelijk is om gebruik te maken van het internet.

Het is op dit moment niet duidelijk of de C720P-2600 ook in de Benelux uitgebracht zal worden en wat het apparaat dan gaat kosten, hoewel een prijs van rond de 300 euro aannemelijk lijkt.