LG heeft een firmware-update uitgebracht die ervoor zorgt dat Nederlandse LG Smart TV’s geen informatie meer verzamelen over de gebruiker. De algemene voorwaarden zijn echter niet aangepast waardoor hierin nog steeds te lezen valt dat het Koreaanse bedrijf de gebruikersgegevens mag verwerken.

Een week geleden wisten we te melden dat een consument ontdekte dat LG Smart TV’s informatie over de gebruiker naar een server van LG stuurden. In een reactie hierop gaf LG aan dat het een firmware-update uit zal brengen die ervoor zou zorgen dat dit niet meer gebeurt.

LG is inmiddels in Nederland begonnen met het uitrollen van de firmware. Nadat de update geïnstalleerd is moeten de algemene voorwaarden opnieuw geaccepteerd worden, hoewel hier niks aan is veranderd sinds de vorige firmware-versie.

Het feit dat de algemene voorwaarden nog niet zijn veranderd betekent ook dat er nog steeds staat dat LG het recht heeft om gebruikersgegevens te verwerken. Dit is erg opvallend omdat de update juist uitgebracht is om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.