Online opslagdienst Mega heeft begin deze week een mobiele applicatie voor het mobiele besturingssysteem iOS gelanceerd. Deze applicatie is in de App Store te downloaden.

Halverwege dit jaar verscheen voor het mobiele besturingssysteem Android de Mega-applicatie in de Google Play Store. Sinds afgelopen dinsdag is deze mobiele applicatie, waarmee bestanden online kunnen worden opgeslagen ook verschenen voor iOS-apparaten. Deze applicatie vereist minimaal iOS 6.0 of hoger en heeft een grootte van 3,5MB.

Middels deze applicatie kan de gebruiker kosteloos bestanden online opslaan, waarbij de grootte van de cloud 50GB bedraagt. Voor een betaling van 9,99 euro per maand krijgt gebruiker een opslagruimte van 500GB en een maandelijkse bandbreedte van 1.000GB. Vanuit de applicatie kunnen ondersteunde mediabestanden worden bekeken of gestreamd.

De iOS-versie is geoptimaliseerd voor de werking op de iPhone. Naar verluidt zal Mega binnenkort een versie lanceren die geoptimaliseerd is voor de schermgrootte van de iPad, tot die tijd is de iPhone-app echter wel te gebruiken op de tablet.