Volgens geruchten van de Chinese nieuwssite Pad News is Apple bezig met het testen van 12,9 inch-iPads met een 2K- en 4K-resolutie. Hierdoor zou Apple andere tablet-fabrikanten weer inhalen qua resolutie van het scherm.

De afgelopen maanden hebben we al het een en ander gehoord over een grotere variant van de iPad. Om ervoor te zorgen dat het beeld hierop scherp blijft, is Apple volgens geruchten van de Chinese website Pad News een tablet aan het testen met een 2K- en 4K resolutie scherm.

Hoe dit precies gaat werken is echter op dit moment nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat Apple er voor kiest om de resolutie van de iPad Air te verdubbelen voor de grotere variant. Hierdoor is het mogelijk om apps die werken op de iPad Air ook te gebruiken op de grotere variant. Dit zou betekenen dat het scherm niet de officiële resolutie van een 4K-scherm heeft, maar een resolutie van 4096 bij 3072 pixels. De 4K-standaard betreft 3840 bij 2160 pixels.

Toch is het maar de vraag of Apple dit besluit zal gaan nemen. Apple heeft in het verleden min of meer aangegeven dat het geen zin heeft om een hogere resolutie te gaan gebruiken, omdat het menselijk oog geen baat heeft bij een hogere resolutie dan de Retina-standaard.

Als Apple ervoor kiest om de officiële resolutie van een 4K-scherm te gebruiken, zou de grotere variant van de iPad een resolutie van 3840 bij 2160 pixels meekrijgen. Met deze resolutie krijgt de iPad een pixeldichtheid van 342 pixels per inch. Dit klinkt al aannemelijker, maar zorgt weer voor problemen met het overzetten van apps, omdat de resolutie aangepast zal moeten worden.