1 min

De dubbelzijdige YotaPhone is in verschillende delen van de wereld gelanceerd. Het apparaat is ook in Europa te koop, maar vooralsnog niet in België en Nederland.

Voor 499 euro wisselt de YotaPhone van eigenaar in Europa. Bijzonder aan het toetel is dat er op zowel de voor- als achterkant een scherm is geplaatst. Het scherm op de voorzijde betreft een 4,3 inch LCD-touchscreen met een resolutie van 720 bij 1280 pixels.

Aan de achterkant zit een minder gebruikelijke e-ink display met een resolutie van 360 bij 640 pixels. Met een aanraakgevoelige zone onder het scherm is de telefoon ook aan deze zijde aan te sturen. Dit scherm is energiezuinig en kan daardoor constant informatie tonen zonder een grote weerslag op de accuduur te hebben. Op het scherm kan dan ook constant informatie worden weergegeven, bijvoorbeeld over het weer, e-mail of andere notificaties.

Verdere specificaties van de YotaPhone zijn onder andere een dual-core processor die draait op 1,7 GHz, 2GB werkgeheugen, 32GB opslagcapaciteit en een 13 megapixelcamera aan de achterzijde.

In Europa wordt de YotaPhone aangeboden in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Rusland en Spanje. Begin 2014 worden nog vijftien landen toegevoegd, maar het is onduidelijk of België en Nederland bij die landen horen.