1 min

De Russische YotaPhone 2 van Yota Devices is vanaf vandaag te bestellen in Nederland. Het toestel beschikt over twee schermen en is daarmee een vreemde eend in de bijt. Voor de YotaPhone 2 moet 699 euro neergeteld worden.

De YotaPhone 2 is uitgerust met twee schermen, op de voorkant zit een normaal AMOLED-scherm van 5 inch met een Full HD-resolutie. Op de achterzijde zit een e-ink-scherm van 4,7 inch met een resolutie van 960 bij 540 pixels.

Met het tweede scherm kan de YotaPhone 2 bijvoorbeeld notificaties en widgets weergeven. E-ink-technologie is veel zuiniger dan bijvoorbeeld AMOLED of LCD en daardoor heeft dit scherm weinig effect op de accuduur. De weergave van content op een e-ink-scherm kost geen stroom, enkel wanneer de content ververst wordt.

Verder bevat de YotaPhone 2 een Qualcomm Snapdragon 800-chipset, waarbij de quad-core processor op 2,3 GHz tikt. Ook is er 2GB werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit, 4G-ondersteuning en Android 4.4 KitKat aan boord.

De YotaPhone 2 kost 699 euro bij PDAShop en zal later dit jaar op grotere schaal in Nederland verschijnen. Wanneer het toestel uitgeleverd wordt is nog onduidelijk.