2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft een nieuw patent aangevraagd voor een docking station voor een iPhone of iPod die behalve een scherm, touch-besturing en ruimte voor accessoires, ook gebruik kan maken van Siri voor allerlei taken.

Apple heeft een patent aangevraagd voor een docking station die gebruikt kan worden in combinatie met een iPhone of iPod. De docking station zal gaan beschikken over een scherm, aanraakgevoelige besturing en ruimte voor accessoires. De grootste troef van het apparaat moet echter de mogelijkheid zijn om gebruik te maken van de Siri-functionaliteit van de iPhone of iPod.

Siri kan volgens het patent geactiveerd worden door een bepaald geluid te maken. Dit kan met je stem, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om in je handen te klappen of met je vingers te knippen. Vervolgens kun je allerlei dingen door Siri laten doen, zoals bijvoorbeeld een nummer kiezen, e-mail lezen en versturen, voicemail afluisteren, weersvoorspellingen bekijken, op het internet zaken opzoeken of een wekker zetten. De informatie kan dan weergegeven worden op het scherm van de docking station.

De docking station zal over een processor moeten beschikken die de mogelijkheid heeft om -via de microfoon opgenomen- commando’s te interpreteren en deze vervolgens door het aangesloten apparaat te laten verwerken. Bovendien heeft de docking station de mogelijkheid om bestanden van externe apparaten zoals een externe harde schijf af te spelen.

Samsung en andere bedrijven verkopen al kleine docking stations die de mogelijkheid hebben om een kleine computer te maken van je telefoon. Dit gebeurt onder andere door het aansluiten van een monitor, toetsenbord, muis en andere accessoires. Deze docking stations hebben echter niet de mogelijkheid om gebruik te maken van de spraakbesturing van het apparaat dat is aangesloten.

Of Apple het patent gaat gebruiken voor een werkelijk product is op dit moment niet duidelijk, maar de voordelen van zo’n apparaat zijn natuurlijk wel voor te stellen.