LG heeft naar verluidt een kleinere variant van de G2 in ontwikkeling. De smartphone heeft een scherm dat een halve inch kleiner is, maar zal wat andere hardware betreft weinig onderdoen voor zijn grote broer.

Waar de LG G2 (review) een scherm van 5,2 inch aan boord heeft, zal dit bij de G2 mini -zoals we de telefoon voorlopig noemen- een scherm van 4,7 inch betreffen. Net als de G2 beschikt de G2 mini over een Qualcomm Snapdragon 800-chipset, alsook 2GB werkgeheugen. LG volgt met deze aanpak het voorbeeld van Sony, dat met de Xperia Z1s een kleinere variant op de Xperia Z1 (review) maakte, zonder al te veel in te leveren op specificaties.

Aannemelijk is dat de opvallende knoppen op de achterkant van de behuizing behouden zullen blijven. Het is nog onduidelijk wat voor schermresolutie de LG G2 mini zal hebben. De LG G2 heeft een 1080p-scherm, de kans lijkt groot dat LG de keuze zal maken tussen 1080p en 720p. HTC is het bijvoorbeeld gelukt om een 4,7 inch 1080p-scherm in de HTC One (review) te verwerken, dus technisch gezien moet het voor LG ook mogelijk zijn.

De LG G2 mini zal naar verluidt worden aangekondigd tijdens de CES-beurs, die in januari plaatsvindt.