LG heeft zojuist bekendgemaakt dat de G2 mini op 21 april in de winkels zal liggen. De mini-variant van het vlaggenschip beschikt over een scherm van 4,7 inch, maar is niet veel groter dan een iPhone. Het apparaat krijgt een adviesprijs van 299 euro.

De LG G2 mini (hands-on) is voorzien van een scherm dat 71 procent van de voorkant van het toestel beslaat. Dat percentage ligt hoger dan bij de gemiddelde smartphone en zorgt ervoor dat een groot scherm met een compacte behuizing wordt gecombineerd. Zo is het scherm 0,7 inch groter dan dat van een iPhone terwijl de behuizing vrijwel even groot is.

Verder beschikt de smartphone over een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz, een werkgeheugen van 1GB, 8GB opslagruimte, een SD-slot, 2.440 mAh aan accucapaciteit en Android 4.4 KitKat (review). De camera’s op de voor- en achterkant schieten foto’s in respectievelijk 1,3 en 8 megapixels.

LG voorziet de G2 mini ook van de Kock Code-functie, waarmee het toestel snel uit de slaapstand kan worden gehaald, met behulp van een code van aanrakingen op het scherm. Deze functie is ook beschikbaar in de nieuwe L-serie en wordt ook uitgerold naar andere toestellen van de Koreaanse fabrikant.

De LG G2 mini wordt op 21 april uitgebracht in het wit zwart. De adviesprijs ligt op 299 euro.