LG heeft een kleinere variant van de G2 aangekondigd. Het scherm van de LG G2 mini beslaat 4,7 inch en is daarmee een halve inch kleiner dan dat van de normale G2.

Wat overige specificaties betreft gaat de G2 mini er eveneens een stukje op achteruit. Zo beschikt de G2 mini niet over een Full HD-scherm, maar over 960 bij 540 pixels. Dat zorgt voor een aanzienlijk lagere pixeldichtheid van 234 pixels per inch, ten opzichte van 423 ppi in de originele G2 (review).

De chipset betreft een Snapdragon 400 van Qualcomm, met vier rekenkernen en een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het werkgeheugen heeft een grootte van 1GB en de camera’s schieten foto’s in 8 en 1,3 megapixel. Net als bij de LG G2 zitten de knoppen op de rug van de telefoon, het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat (review).

De omvang van de LG G2 mini is wellicht nog het meest opvallend; de telefoon is nauwelijks groter dan Apple’s iPhone 5S (review), welke een scherm van slechts 4 inch aan boord heeft. Datzelfde geldt ook voor de HTC One mini (review) en de Samsung Galaxy S4 mini (review), met schermen van 4,3 inch. LG bereikt dit door de randen rondom het scherm zoveel mogelijk te minimaliseren.

De LG G2 mini is vanaf april verkrijgbaar, de prijs is momenteel niet bekend.