2min

Uit gelekte scores van AnTuTu Benchmark blijkt dat Sony mogelijk drie varianten van de Sony Xperia Z1 zal uitbrengen, die zeer indrukwekkende prestaties weten te leveren.

In AnTuTu Benchmark voor Android zijn drie nieuwe Sony-toestellen verschenen die erg indrukwekkend weten te scoren. Het eerste toestel dat we zien, weet een score van 34.193 punten te behalen. Dat is een erg indrukwekkende score, zeker gezien het feit dat dit toestel eerder ook al opdook bij de Federal Communications Commission (FCC) waarbij bleek dat het waarschijnlijk gaat om een toestel dat waarschijnlijk op de markt wordt gezet als een Xperia Z1 mini-toestel.

Uit de gegevens van de FCC blijkt dat dit toestel maar op enkele vlakken hoeft in te leveren ten opzichte van zijn grotere broer. Ten eerste zal het toestel slechts over een 4,3 inch-scherm beschikken. Daarnaast heeft het toestel een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een kleinere accu met een capaciteit van 2.300 mAh. Net als de originele Sony Xperia Z1 (review) beschikt de mini-variant over een Qualcomm Snapdragon 800-chipset en 2GB aan werkgeheugen.

Behalve de mini-variant van het toestel zijn er nog meer scores gelekt. De tweede variant wist een score te behalen van 35.485. Naar verwachting zal het hier gaan om de directe opvolger van de Sony Xperia Z1. Het laatste toestel dat naar voren komt in de benchmark is de Sony Xperia Z1 LTE. Deze wist in de test de hoogste score van de drie varianten te behalen, met 36.257 punten.

Het is nog onduidelijk voor welke markten deze modellen bedoeld zijn en wanneer we meer informatie kunnen verwachten.