Uit een recentelijk benchmarkresultaat blijkt dat LG bezig is met een toestel dat gebruikmaakt van een 1,2 GHz quad-core processor en standaard uitgerust is met Android 4.4 KitKat. Naar verwachting gaat het om de LG G2 mini.

In een recent benchmarkresultaat van GFXBench is een toestel te zien, dat gebruikmaakt van een 1,2 GHz quad-core processor, een scherm met een resolutie van 540 bij 960 pixels en waarop standaard op Android 4.4 KitKat (review) draait. In de benchmark krijgt het toestel de naam LG D-410 mee. Naar verwachting gaat het om een kleinere versie van de LG G2.

Nu veel concurrenten van LG een kleinere variant van hun vlaggenschip op de markt hebben gebracht, zal LG naar alle waarschijnlijkheid willen volgen. Er wordt dan ook verwacht dat LG het apparaat de LG G2 mini zal noemen. Uit de benchmark blijkt niet hoe groot het scherm van het toestel moet worden, maar andere geruchten over deze telefoon hebben het over een schermgrootte van 4,3 inch of zelfs 4,7 inch.

LG zelf heeft niet aangekondigd bezig te zijn aan een kleine variant van de LG G2 (review). Dit betekent dat het gerucht met een korreltje zout genomen mag worden, hoewel het natuurlijk logisch is voor LG om ook in dit segment de concurrentie aan te gaan met de concurrent.

Mogelijk zal LG de LG G2 mini op de CES 2014 presteren.