1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HP zal naar verluidt deze week een goedkope Android-smartphone op de markt brengen. Het toestel moet rond de 200 dollar gaan kosten en is speciaal ontwikkeld voor Prepaid-gebruikers en opkomende markten. Het toestel zal gaan lijken op de Samsung Galaxy Note, maar wordt dus een stuk goedkoper.

HP gaat volgens 9to5Google deze week een goedkoop Android-toestel op de markt brengen, dat speciaal ontwikkeld is voor opkomende markten en mensen die prepaid bellen. Het bedrijf heeft besloten om zich opnieuw in de markt van smartphones te gaan storten.

De smartphone zal naar verwachting worden voorzien van een schermgrootte rond de 6 inch. Om de prijs laag te houden moet op andere gebieden natuurlijk gecompenseerd worden, al is het nog onduidelijk wat voor hardware de smartphone verder zal bevatten.

Dat HP zich gaat richten op smartphones komt niet als een verrassing. In 2012 gaf CEO Meg Whitman al aan dat HP uiteindelijk een smartphone op de markt zou brengen. In een interview met Fox Business Network gaf ze hiervoor als reden:

"We moeten uiteindelijk een smartphone aanbieden omdat dit het eerste computing-apparaat is voor veel mensen in armere landen. Er zijn landen waar de mensen zich nooit een tablet, PC of desktop kunnen veroorloven. Deze mensen zullen alles doen op hun smartphone. Met onze achtergrond moeten wij hier op in kunnen spelen."

Samsung lijkt overigens niet op zijn lauweren te rusten, het Zuid-Koreaanse bedrijf komt binnenkort met een goedkopere variant van de Galaxy Note 3.