KPN heeft vandaag bekendgemaakt dat het in goed overleg met Vodafone heeft besloten om geen vervolg te geven aan de pilot waarbij beide providers hun antennelocaties delen. Wel blijven beide partijen open staan voor initiatieven om de netwerkkosten te verlagen.

In september 2012 begonnen KPN en Vodafone aan een proef waarbij ze elkaars opstelpunten deelden, hierdoor konden de providers antennes plaatsen op elkaars locaties om een mobiel netwerk aan te leggen. Het idee is helemaal niet slecht, doordat meerdere providers gebruik maken van één locatie, staan er op minder locaties antennes wat mooier is voor mensen die in de omgeving wonen, daarnaast vallen de kosten lager uit doordat de providers kosten kunnen delen voor bijvoorbeeld de locatie en het stroomverbruik. Ook de overheid stuurt providers aan om elkaars locaties te gebruiken.

Toch hebben KPN en Vodafone het besluit genomen om niet langer elkaars locaties te gebruiken, in hoeverre dat nu gebeurd of gebeurde is onduidelijk. KPN en Vodafone hebben het Agentschap Telecom en de Autoriteit Consument & Markt geïnformeerd over deze beslissing. Recent lieten Tele2 en T-Mobile weten een samenwerking te zijn aangegaan waarbij Tele2 gebruik gaat maken van antennelocaties van T-Mobile om hun eigen 4G-netwerk op te bouwen.