Volgens een onderzoek van Ladbrokes zijn mensen met een iPhone het slimst, terwijl mensen met een BlackBerry het meeste tijd nodig hebben om vragen goed te beantwoorden en dus het slechtst scoren.

Er werden duizend mensen gevraagd om een toets genaamd Test of Wits in te vullen en aan te geven wie de fabrikant van hun smartphone is. Aan de hand van de tijd die wordt besteed om zeven vragen goed te beantwoorden zou bepaald kunnen worden welke groep gebruikers het slimst is.

De iPhone-eigenaar blijkt daarbij het beste te scoren, zij hebben gemiddeld 94 seconden nodig om de test af te leggen. De eigenaars van een BlackBerry hadden met gemiddeld 118 seconden het langst nodig om de vragen correct te beantwoorden. Eigenaars van een Google Nexus, Samsung, HTC en Nokia zaten tussen de twee uitersten in. Zie ook de illustratie hieronder.

Een eigenaar van een Samsung-smartphone rondde de test overigens als snelste af. Diegene had 47 seconden nodig om de vragen juist te beantwoorden, terwijl Samsung-eigenaren gemiddeld 103 seconden nodig hadden.

Als je de test zelf wilt afleggen, dan kan dat. Let er wel op dat de vragen in het Engels worden gesteld.