1 min

Tags in dit artikel

,

Corning Glass Technologies, leverancier van de bescherming voor vele smartphones en tablets, denkt dat het waarschijnlijk tenminste drie jaar duurt, voordat bedrijven de nieuwe flexibele Willow Glass-techniek in producten gaan verwerken. Dat zei president James Clappin in een interview in Beijing.

"Mensen zijn niet gewend aan glas dat je kunt oprollen," zegt Clappin na een evenement dat draaide om de opening van een fabriek ter waarde van 800 miljoen dollar. "Het vermogen van mensen om een product te ontwikkelen met het materiaal is nog beperkt." Volgens de topman ligt het probleem dus niet zo zeer bij de technologie zelf, maar bij de fabrikanten die nog niet goed weten hoe ze deze effectief toe kunnen passen.

Vorig jaar verspreidde Corning proefmonsters van Willow Glass naar diverse hardwarefabrikanten. Destijds zei het hoofd van financiën van het bedrijf te hopen dat de techniek dit jaar in producten verwerkt zou zijn.

Google werkt aan het Glass-project voor een debuut in 2014 en naar verluidt is een team van 100 Apple-ontwikkelaars in de weer om de onaangekondigde ‘iWatch’ vorm te geven. Of Corning daar meer over weet, wil Clappin niet kwijt. Hoe dan ook wordt draagbare technologie één van de volgende stappen en flexibel glas kan daar aan bijdragen. De toepassing ervan laat echter nog op zich wachten.