2min

Gisteren heeft Sony twee nieuwe wearables gepresenteerd. Het gaat om opvolgers van eerdere producten, maar er zijn wel de nodige innovaties doorgevoerd. De SmartBand Talk is nu voorzien van een scherm, met de SmartWatch 3 lanceert Sony bovendien een eerste Android Wear-product.

SmartWatch 3

Hoewel Sony eerder dit jaar publiekelijk nog de boot afhield voor Android Wear, zal het bedrijf achter de schermen toch echt wel bezig zijn geweest met de SmartWatch 3. Dit horloge is voorzien van Google’s besturingssysteem voor wearables. Naast de gebruikelijke eigenschappen van Android Wear wil Sony ook een Walkman-app toevoegen voor het afspelen van muziek via Bluetooth.

De SmartWatch 3 heeft een sportief uiterlijk, maar zal ook tegen een stootje kunnen. De behuizing van het horloge is van metaal, ook is er een IP68-certificaat gegeven waardoor de SmartWatch 3 lange tijd onder water kan overleven. Het scherm heeft een grootte van 1,6 inch en toont 320 bij 320 pixels. De chipset bevat een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz en de accucapaciteit bedraagt 420 mAh. Sony belooft daarmee een accuduur van meer dan twee dagen. Ook is er een GPS-sensor aanwezig.

SmartBand Talk

De SmartBand Talk is -in tegenstelling tot zijn voorganger- voorzien van een scherm. Het betreft een e-paper display met een grootte van 1,4 inch. Dankzij een microfoon die HD Voice ondersteunt is het mogelijk om een telefoongesprek te voeren via deze wearable.

Daarnaast is de SmartBand Talk voorzien van Lifelog, de fitness-software die we al kennen van de originele SmartBand. Wil je hier meer over weten, lees dan ook onze recensie van de SmartBand. De software krijgt de mogelijkheid om hoogteverschillen tijdens activiteiten waar te nemen. Sony beloofde ook dat Lifelog openbaar wordt, waardoor ontwikkelaars toepassingen kunnen maken voor de dienst.

Beschikbaarheid

Sony zal de SmartWatch 3 deze herfst uitbrengen met een adviesprijs van 229,99 euro. De SmartBand Talk zal 159,99 euro kosten en komt rond dezelfde tijd uit.