2min

Deze week vind de IFA plaats in Berlijn en daar zullen veel fabrikanten hun nieuwe smartphones, tablets, laptops, televisies en andere elektronica producten gaan tonen. Het lijkt erop dat Sony ook twee nieuwe wearables zal presenteren, namelijk de SmartWatch 3 en de SmartBand Talk.

Sony houdt aanstaande woensdag een persconferentie waar sowieso al drie producten werden verwacht, de Sony Xperia Z3, Xperia Z3 Compact en een Xperia Z3 Tablet Compact. Met de nu uitgelekte afbeelding lijkt het erop dat daar ook nog twee wearables bij komen in de vorm van de SmartWatch 3 en de SmartBand Talk.

De SmartWatch 3 zal zoals de naam al aangeeft de derde SmartWatch van Sony worden (SmartWatch 2 review). Het grootste verschil met eerdere versies is om te beginnen de software, Sony zou nu gebruik maken van Android Wear. Het horloge zal verder voorzien zijn van een 1,68 inch scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels. Uiteraard zal het horloge voorzien zijn van een IP58-certificaat zodat het waterdicht is. Qua ontwerp lijkt de SmartWatch wel iets weg te hebben van Samsung’s Gear 2 Neo.

De SmartBand Talk is een nieuwe SmartBand en de opvolger van de eerste SmartBand (review), deze is vooral gericht op Fitness en sportactiviteit net als zijn voorganger. Een groot verschil is de toevoeging van een gebogen scherm. Sony zou echter hebben gekozen voor een e-ink scherm, dit type schermen kennen we vooral van e-readers. Het voordeel van een dergelijk scherm is dat het veel energiezuiniger is dan een LED-scherm. Meer details zijn er op dit moment niet.